Ședința consiliului local Codru din 30 iunie 2020

29 iunie, 2020

 

La data de 30 iunie 2020 va avea loc ședința extraordinară a consiliului local Codru. Aceasta va avea loc în sala de ședințe a primăriei or. Codru și va începe la 10:00 cu o ORDINE DE ZI de 8 subiecte.

 

La fel ca și la ședința precedentă, primarul Vladimir Munteanu a emis o nouă dispoziție prin care limitează accesul cetățenilor în instituție până pe 30 iunie 2020.

 

 

Din aceste motive, echipa Primăria MEA își va asuma riscul și va merge la ședință pentru a asigura transmisiunea LIVE pe pagina de facebook. Considerăm că în special în perioada pandemiei, când cetățenilor le este interzis accesul la ședințe, este important ca primăria să asigure transparența în procesul decizional. Pentru aceasta recomandăm:

– să publice proiectele de decizie pentru a le consulta cu cetățenii (conform legii privind transparența în procesul decizional);

– să identifice altă sală mai mare, care ar asigura spațiu suficient și siguranță socială pentru consilierii locali, dar și pentru cetățeni;

– să transmită ședințele consiliului în format video.

 

Primăria nu a publicat nici un proiect de decizie pentru ca cetățenii să le poată examina înainte ca acestea să fie votate de consilieri. Reamintim autorităților că art. 10 din Legea privind transparența în procesul decizional prevede că primăria „asigură accesul la proiectele de decizii şi la materialele aferente acestora prin publicarea obligatorie a lor pe pagina web oficială a autorităţii publice, prin asigurarea accesului la sediul autorităţii, precum şi prin expediere prin poştă sau prin alte mijloace disponibile, la solicitarea persoanei interesate”.

 

Primăria orașului Codru, str. Costiujeni nr.8 Data: 30-06-2020 / 10:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md