Ședința repetată de constituire a Consiliului Codru din 25 noiembrie 2019

25 noiembrie, 2019

Prima ședință convocată pentru constituirea Consiliului local Codru nu a avut loc din cauza lipsei cvorumului. Convocarea repetată a ședinței a fost planificată pentru astăzi, 25 noiembrie, la 16:00.

 

La ședința anterioară, anunțată în aceeași zi, au fost prezenți doar 9 consilieri din 23. De la aceasta au lipsit 12 consilieri ai Blocului ACUM și consilierii independenți Andrei Roșca și Vladimir Munteanu.  Pentru ca ședință să se poată desfășura este necesar să fie prezenți 2/3 din consilieri.

 

Conform legii, convocarea consilierilor consiliului local în prima şedinţă (de constituire) a consiliului se face prin hotărîre a consiliului electoral de circumscripţie.

Ședința nu are o ordine de zi, dar legea prevede că la prima ședință:

– Se aduce la cunoștință hotărîrea instanței judecătorești privind legalitatea alegerilor din circumscripţia respectivă şi rezultatele validării mandatelor consilierilor şi le înmânează legitimaţiile;

– Consilierii formează fracțiuni, blocuri sau alianțe;

– Consilierii formează comisiile de specialitate pentru principalele domenii de activitate.

 

Primăria Mea Codru va transmite LIVE ședința consiliului local, începând cu ora 16.00. Transmisiunea LIVE poate fi urmărită pe pagina noastră de Facebook.

Primăria orașului Codru str. Costiujeni nr.8 Data: 25-11-2019 / 16:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subscrie

Scrie o petiție

Contacte

Adresa postala:

MD-2012 Chisinau

str. Sciusev 101

E-mail:

echipa@primariamea.md