Răspunsul primăriei la solicitare datelor de contact a consilierilor

Primăria orașului Codru a refuzat să ofere platformei noastre datele de contact și biografia consilierilor, invocând protecția datelor cu caracter personal. Considerăm că cetățenii au dreptul să afle cine sunt aleșii lor locali, dar mai ales să îi poată contacta, pentru a le comunica ce probleme sunt în comunitate.

De asemenea, nu am obținut înregistrarea video a ședinței din 14 iunie 2018, deși am primit asigurări din partea primarului. După numeroase apeluri și câteva vizite la sediul Primăriei, ni s-a comunicat că înregistrarea video lipsește. Menționăm că în cadrul ședinței din 14 iunie 2018, la care a asistat colegul nostru, un reprezentant al primăriei a înregistrat video ședința. Ne întrebăm care a fost scopul acestui exercițiu, dacă înregistrarea lipsește.

PRIMĂRIAMEA a decis să faciliteze comunicarea dintre locuitori și autorități și și-a asumat identificarea și publicarea acestor date. Considerăm lipsită de orice temei argumentarea autorităților și sperăm pe viitor la o colaborare cu autoritățile întru beneficiul cetățenilor.