Răspuns la acuzațiile candidatului Vladimir Munteanu

Candidatul Vladimir Munteanu a acuzat Asociația Obștească „Primăria Mea” de denigrarea acestuia și partizanat politic într-o postare pe profilul său pe o rețea de socializare, în contextul publicării unui articol informativ despre candidații la funcția de primar pentru orașul Codru.

În legătură cu acuzațiile candidatului Vladimir Munteanu în adresa Asociației „Primăria Mea”, menționăm următoarele:

  1. A.O. „Primăria Mea” este o organizație neafiliată politic. Puteți consulta activitatea asociației pe paginile www.primariamea.md, www.codru.primariamea.md și www.durlesti.primariamea.md.

  2. Informațiile prezentate în articolul despre candidații la funcția de primar în orașul Codru sunt colectate exclusiv din surse publice, la care am făcut referire în text cu link activ.

  3. Spre deosebire de ceilalți candidați, Vladimir Munteanu a deținut funcția de primar al localității în ultimii 12 ani. Astfel, am considerat esențial să analizăm în detaliu informațiile din declarația de avere a acestuia, lucru pe care l-am făcut și în cazul celorlalți candidați care au deținut funcții publice. De asemenea, am analizat activitatea primăriei în ultimii ani, conform rapoartelor Curții de Conturi.

  4. Admitem că unele formulări utilizate în articol ar putea fi interpretate eronat. Astfel, după discuțiile telefonice cu juristul partidului pe care îl reprezintă Vladimir Munteanu, Sergiu Suharenco, am ajustat formulările care am considerat că pot lăsa loc de interpretări, dar esența textului a rămas neschimbată.
  5. Considerăm nefondate acuzațiile aduse de Vladimir Munteanu și le calificăm drept  intimidare în adresa organizației noastre, care promovează transparența și dialogul constructiv.

De asemenea, menționăm că l-am invitat pe Vladimir Munteanu să participe la dezbaterile electorale organizate de echipa „Primăria Mea” pe 29 octombrie 2023 în orașul Codru, însă, cu regret, acesta a refuzat participarea. Invitații au fost expediate tuturor candidaților la funcția de primar pentru orașul Codru, iar scopul dezbaterii a fost pentru a permite locuitorilor să cunoască candidații și platformele electorale ale acestora. 

Menționăm că și la scrutinul precedent, în 2019, Vladimir Munteanu a acuzat Asociația Obștească „Primăria Mea” de partizanat politic, acuzații la care am răspuns detaliat în această declarație publică.

Rămânem fermi în obiectivul de a monitoriza în continuare corect și constant activitatea primăriei și a consiliului local Codru și de a aduce autoritățile publice locale mai aproape de cetățeni. 

Suntem deschiși pentru orice discuție publică cu Vladimir Munteanu iar, în cazul în care va accede în turul doi al alegerilor, îl invităm anticipat la următoarea dezbatere electorală.

Un oraș bun este un efort comun.