Alătură-te grupului de inițiativă din or. Codru

Te interesează cum funcționează primăria și consiliul din orașul Codru? Vrei să afli cum poți cere de la autorități să soluționeze probleme precum insuficiența transportului public și lipsa spațiilor verzi amenajate? Completează formularul și alătură-te grupului de inițiativă din localitate.

Pe parcursul ultimilor ani, echipa Primăria Mea, alături de locuitori ai or. Codru, a identificat și cercetat problemele suburbiei. Două dintre problemele cel mai des menționate sunt insuficiența transportului public și a spațiilor verzi amenajate.

Am mărșăluit alături de locuitori pe străzile din Codru pentru a atrage atenție asupra problemei transportului. Deși autoritățile au făcut promisiuni că vor suplini rutele existente cu noi unități și că vor modifica traseul unor rute municipale pentru a acoperi și suburbia Codru, locuitorii încă așteaptă soluțiile promise.

În 2021, am reușit să obținem susținerea și promisiuni din partea primăriei și a unor aleși locali pentru un proiect de amenajare a zonei verzi nevalorificate dintre străzile Izvoarelor și Schinoasa Vale. Până în prezent, nu există acțiuni clare din partea acestora.

Ne propunem să extindem grupul de inițiativă care va continua să ceară soluții. Membrii grupului vor învăța cum funcționează primăria și consiliul local, vor interacționa cu autoritățile, vor organiza discuții publice, evenimente comunitare și vor îndemna alți locuitori să se alăture eforturilor de soluționare a problemelor.

Pentru a face parte din grup, te invităm să ne spui cum te afectează aceste probleme, ce soluții crezi că există și să lași datele de contact: https://ai.soofragio.com/talk/onmgzkld

Poate aplica oricine este interesat/ă să contribuie la o localitate mai bună, indiferent dacă a avut sau nu experiență anterioară de interacțiune cu primăria sau consiliul. Un oraș bun este un efort comun!