Discuție publică: Opțiuni alternative pentru transportul public din orașul Codru

Primăria MEA invită locuitorii orașului Codru și autoritățile locale la o discuție publică „Opțiuni alternative pentru transportul public din Codru”. Discuția publica se va desfășura online, pe data de 16 februarie, ora 19:00. În cadrul discuției vor fi analizate soluții alternative pentru ameliorarea problemei transportului public. Scopul discuției este de a iniția un dialog constructiv între cetățeni și autoritățile locale.

Orașul Codru este una din suburbiile grav afectată de problema transportului public. Din 2004, numărul unităților de transport public care deservește localitatea a scăzut de peste patru ori. Transportatorii se retrag, iar cei care mai activează au tot mai puține unități de transport. La rândul său, oamenii sunt nevoiți să aștepte transportul uneori și până la o oră, să se reorienteze la autoturisme personale sau să parcurgă distanțe lungi pe jos ca să ajungă la alte rute.

Primăria MEA a cercetat domeniul și a identificat patru opțiuni alternative. Fiecare opțiune are scopul de a ameliora problema, însă există diverse riscuri și avantaje. Invităm localnicii interesați de subiect, la o discuție online, asupra soluțiilor identificate.

La discuție sunt invitați locuitorii or. Codru, reprezentanții Primăriei, consilieri municipali, reprezentanții Direcției generale transport și căi de comunicație și Parcului de Autobuze, dar și administratorii de microbuze care activează pe teritoriul or. Codru. 

Evenimentul va avea loc miercuri, 16 februarie 2022, ora 19.00, pe platforma ZOOM. Puteți să vă înregistrați la eveniment prin îndeplinirea formularului. Ulterior, pe poșta electronică veți primi invitația la eveniment, cu link spre conectare.

Puteți citi cercetarea mai jos:

Cercetarea transportului public în orașul Codru by Tudor Arnaut on Scribd

 

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Transport Public Calitativ pentru Codru”, implementat de A.O. „Primăria Mea”, cu suportul financiar al Departamentului Buna Guvernare al Fundației Soros Moldova.