RĂSPUNS LA ACUZAȚIILE CANDIDATULUI VLADIMIR MUNTEANU

Candidatul Vladimir Munteanu ne-a acuzat de partizanat politic într-un video public, postat pe pagina facebook „Orașul Codru”. Răspundem detaliat la fiecare dintre acuzațiile candidatului. Repetăm invitația către ambii candidați de a participa la dezbaterea organizată de Primăria Mea duminică, 27 octombrie, la ora 13.00, în fața primăriei or. Codru.

Vladimir Munteanu ne-a acuzat că „Suntem afiliați politic…şi organizația e condusă de un fost consilier”: Reprezentăm o organizație neafiliată politic, fondată de către un grup de tineri care își doresc un oraș mai bun. Echipa Primăria Mea este afișată public pe paginile noastre primariamea.md și old.codru.primariamea.md la secțiunea DESPRE NOI. Niciunul dintre membrii echipei noastre nu face parte dintr-un partid politic sau nu susține un anumit candidat. În aceste alegeri, am oferit pe pagina noastră spațiu tuturor candidaților în primul tur și celor doi candidați în al doilea tur să își prezinte soluțiile pentru oraș. Cu părere de rău, Vladimir Munteanu a refuzat să ne comunice planurile sale pentru oraș. La solicitarea noastră au răspuns doar Stelian Manic, Ștefan Prodan și Andrei Roșca. (Articol soluțiile candidaților la problemele locuitorilor)

Acesta ne-a spus că: „Suntem o organizație necunoscută și inactivă”: Primăria Mea este un proiect lansat în 2016. Ne propunem să contribuim la un oraș mai frumos și mai bun prin cooperarea dintre locuitori și autorități. Timp de 3 ani de activitate, am consolidat o comunitate de peste 8000 de urmăritori și am interacționat direct cu sute de locuitori. Mai multe detalii despre activitatea noastră găsiți la rubrica CE FACEM NOI.

Din iunie 2018, ne-am extins activitatea în orașul Codru. La prima ședință a Consiliului Codru la care am asistat (14 iunie 2018), ne-am prezentat dlui Munteanu, atunci primar, și consilierilor. 

Din iunie 2018 și până în prezent:

–  Am asistat la toate ședințele consilierilor. Sinteza acestora le găsiți aici

– Am adresat dlui Munteanu în calitate de primar mai multe solicitări de informație. Nu am primit răspuns la niciuna dintre acestea. Reamintim că suntem în proces de judecată cu primăria pentru că ni s-a refuzat acces la informație cu caracter public (detalii aici).

– În februarie 2019, am organizat o discuție publică pe subiectul transportului din or. Codru, la care Vladimir Munteanu a fost prezent.

Candidatul spune că „Nu dispunem de echipament pentru organizarea dezbaterilor”: Am difuzat LIVE ultimele 10 ședințe ale Consiliului local Codru și 2 dezbateri publice organizate de primărie. Dispunem de echipamentul necesar pentru a transmite LIVE dezbaterea. Atenționăm însă că dezbaterea se realizează pentru LOCUITORII care vor fi prezenți la activitate. Dezbaterile electorale nu se rezumă la discuțiile din platourile TV. Totuși, am invitat presa la evenimentul de duminică și ne exprimăm speranța că vor da curs invitației.

Vladimir Munteanu afirmă că „Dezbaterea organizată de Primăria Mea nu are un format prestabilit”: Orice dezbatere se desfășoară în baza unui format. Nu am putut comunica candidatului Vladimir Munteanu formatul dezbaterii fiindcă:

1. A refuzat să ne ofere adresa electronică pentru a-i transmite orice informație.

2. Când i-am comunicat la telefon cu privire la dezbatere, ne-a refuzat imediat și a încheiat apelul fără să ne permită să îi oferim detalii (de mai multe ori). 

Primăria Mea oferă o platformă de comunicare dintre locuitori și candidați. Ne pare rău că intenția noastră de a aduce candidații mai aproape de cetățeni este atacată și denigrată. Nu vom permite însă să fim descurajați în acest mod. Ținem să îi spunem dlui Munteanu că în data de 13 octombrie, am organizat o dezbatere electorală cu candidații la funcția de primar al mun. Chișinău, iar șapte candidați au venit. Totodată, pe site-ul https://alegeri.primariamea.md am publicat răspunsurile a nouă candidați la funcția de primar al mun. Chișinău. În trei ani de activitate în Chișinău, am reflectat imparțial și corect activitatea tuturor consilierilor municipali. Exact aceeași experiență am transferat-o ulterior în or. Codru. 

Vom desfășura dezbaterea conform orarului stabilit, chiar și dacă la întâlnire nu se va prezenta niciunul dintre candidați. Iar după alegeri vom continua să comunicăm locuitorilor despre activitatea primăriei și a consiliului. Vom semnaliza încălcările depistate, indiferent de cine va conduce primăria. 

Ne dorim să avem o conlucrare frumoasă cu viitorul primar, pentru un oraș mai bun. Suntem însă pregătiți să criticăm primarul, consilierii și administrația sa, atunci când nu acționează în interesele locuitorilor.