Împreună putem învinge COVID-19! Căutăm voluntari

Pandemia COVID-19 ne obligă să stăm acasă și să ieșim doar pentru lucruri strict necesare: mâncare, medicamente, o scurtă plimbare sau să avem grijă de persoane vulnerabile. Persoanele în vârstă, cu dizabilități sau bolnave sunt cele mai expuse infectării cu COVID-19. Totodată, există alte persoane în dificultate sau mame singure – care nu pot părăsi casa.

Căutăm voluntari din Codru care să-i ajute pe cei vulnerabili. Cum poți ajuta:
1) Poți să faci cumpărături de strictă necesitate pentru vecinii tăi, care trebuie să stea izolați. În acest caz, este important să ai mai mult de 18 ani, să ai o stare bună a sănătății și să nu prezinți vreun simptom al bolii.
2) Poți să ne ajuți stând acasă și discutând la telefon cu persoanele care au anumite necesități și cu voluntarii care trebuie să îi ajute.Nu există vreo restricție de vârstă sau stare a sănătății.

Completând formularul te poți alătura inițiativei.
Indică în dreptul sectorului în care poți face voluntariat, opțiunea „Suburbii”, iar pe rândul de mai jos „Codru”.

Cum funcționează?
După ce ai completat formularul, echipa de coordonatori te va contacta și îți va face legătura cu o persoană din Codru care are nevoie de ajutor. O vei suna și vei afla cum o poți ajuta și cei îi lipsește. De obicei, este vorba de produse alimentare și/sau medicamente. La livrare, vei păstra distanța socială recomandată de 2 metri. Tu vei lăsa pachetele la ușă sau la poartă, iar el îți va transmite banii pentru cumpărătură într-un plic. Vei primi un șir de reguli despre cum să contactezi cu persoanele și cum să faci cumpărăturile pentru a fi în siguranță.
Dacă ai posibilitatea, păstrezi legătura cu beneficiarul pe care l-ai ajutat și afli dacă poți să-i fii de ajutor săptămânal.
Mai multe instrucțiuni pentru efectuarea livrării vor fi transmise după înregistrarea în formular.


Între timp, dacă știi persoane în vârstă, cu dizabilități sau o persoană singură cu anumite dificultăți, îndeamn-o să apeleze la linia verde. Descarcă de aici anunţul, tipăreşte-l şi lasă-l în cutiile poştale sau afişează-l în zone vizibile.